Dans'et, Seyr'et


26 Aralık 2011 Pazartesi

Gayseriliyiz Anacım


Pastırma deyip geçme, kilosu 60 TL. Önce pastırmalık etleri ayırırsın , güzelce dinlendirirsin. Şeklini verir iplere geçirirsin. Tuzlar, baharatlar bir süre bekletip, ağırlık altında presler kan ve tuzlu sudan men edersin. 1-2 gün bekletir, çemenler, kurutursun. Çemensiz pastırma, Türk işi İtalyan pizza gibidir. Pizzayı 10 dakikada, pastırmayı 1 ayda yaparsın. Kavurmasını yersin, yumurtalısını yersin, paçangalısını yersin, yedikçe yersin. Çiğ et yenir mi dersin, patırmayı çiğde yersin.

2 yorum:

  1. reklam çok hoşuma gitti, hele o kayseri ağzıyla konuşmaya giriyor ya, "bi kilo virele diye".

    çok güldüm velhasılı. ah biraz da ucuz olsa da kilo kilo bizde alsak.

    YanıtlaSil
  2. Aynen çok yaratıcı olmuş, acayip keyif alıyorum bende izlerken:) Kayseri damarım tutup ilerde pastırma işine girişebilirim, çok para var çok :))

    YanıtlaSil