Dans'et, Seyr'et


3 Şubat 2012 Cuma

Uçurtma Avcısı

Halit Hüseyni(Khaled Hosseini)'nin 2003 yılında yayınlanan ilk kitabı. Kitabı bir açıyorsunuz bir daha kapatmak istemiyorsunuz. Bu yazarın yeteneğidir diyip, diğer yazarları küçümsemeyi bile unutuyorsunuz. Baştan sonra bir kitap kirpiklerimi kırpmama engel oldu. İyi bir yazarın kitabını okusanız ,"düğmelerimi ilikliyorum" dersiniz ya hani, bu kitapta direk önünde ediliyorsunuz. Kitapta gerçek yaşanmış bir hikayeden esinlenilmiş, bir o kadar gerçek betimlemelerle dolu. Her zaman ki bu tip paşlaşımlarımda içeriği açıklamıyorum. İçerisinde bir çok duyguyu barındırdığını belirterek, tarihinde sürükleyici olduğuna inanmayanlara nispetle raflarda duruyor. (Bu arada orjinalini alalım,  öğrenciyim falan anlamam:) başka birşey olsa korsanı nerede bana da söyleyin derdim ama bu kitap değer! Pahalıda değil..)

9 yorum:

  1. okudum okudum okudum. mükemmel ya filmini de izledim çok ağlamıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet filmide varmış, izleyemedim henüz ilk sıramda o var :) genelde kitabı okununca filmini beğenmezler ya filmide başarılı hı?

      Sil
  2. çok etkileyici bir kitap okuyunca baya bir süre etkisinden kurtulamamıştım...bin muhteşem güneş te çok güzel aynı yazarın...okumadıysan tavsiye ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anlatış tarzı mükkemmel adamın, okurken defalarca gözlerimin dolduğunu anımsıyorum:/ aa 2. kitabını bilmiyorum, mutlaka almalıyım:) şuan Chris Cleave'nin Küçük Arı diye bir kitabını okuyorum. Onun konusu ve anlatımı da çok güzel, rafına yerleştirebilirsin :)

      Sil
  3. çok ağlamıştım okurken. çok acayipti, çok etkileyeci, çok yakındı herşey. yazarın diğer kitabını da oku olur mu? "bin muhteşem güneş"
    ayrıca uçurtma avcısının filmi de var fakat pek başarılı değildi kanımca ya da kitap çok başarılıydı film biraz sönük kaldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlaka alacağım tatlım, ilk D&R ziyaretimi o kitap için gerçekleştireceğim :) Genelde öyle olur ya hani kitabı okuduktan sonra filmi o damak tadını vermez.. izlemedim ama yinede merak ediyorum, izlenilesi dimi? :)

      Sil
    2. izlenesi ama hani ayrıntılar ve duygular sönük kalmış biraz zannımca. evet genelde okuduktan sonra izlenilen filmler pek tat vermez haklısın. ama, yeşil yol'u okumuştum vakti zamanında, ardından filmi de izlemiştim ona öyle olmadı :)
      izle uçurtma avcısını derim ama fikrini söyle olur mu? sen ne düşüneceksin, merak ediyorum?

      Sil
    3. şehirdışındaydım ve geldiğimde ilk işim yorumuna bakmak oldu :) anadolu çok soğukmuş çok ayaz çook, ankarayıda kaplamıştır :)filmimide aldımm, ilk fırsatta izleyeceğim hatta fırsat oluşturacağım acil:) seninle uzun uzun bu konuda yazışmak, filmin dedikodusunu yapmak için sabırsızlanıyorum:)

      Sil
    4. anakara ayaz evet, hem de ziyadesiyle. anadolu'nun güzide ayazlarının yanı sıra anakara ayazına da bekleriz:):) ne yalan söyleyeyim ben de sabırsızlanmaktayım, üstelik izleyeli de okuyalı da çok olduğu için, üzerine konuşmak o güzelim kitabın cümlelerini tekrar anımsamak gibi olacak, şahane. haber edesin, unutmayasın :)

      Sil