Dans'et, Seyr'et


6 Ocak 2012 Cuma

Hizmet Şart

City of God'ın gerçek bir hikaye olduğunu öğrendiğimde, caddeye inip asvaltı öpmek istedim. ABD maceramın planlarını yaparken, daha önce gitmiş olan arkadaşlarım asla Brezilya'ya gitmemi öneriyorlar. Anlamsız bulmuştum. Bir ülke ne kadar tehlikeli olabilir ki? Akşam çıkamadığımı söylediklerinde; hehe darbe mi olmuş, dışarı çıkma yasağı mı var allasen..demiştim. Yuttum sözlerimi, yutturdu film. Eğitim şart diye naralar atıyoruz ya vatandaş, hizmette şart !


Filmi izlerken, içindesiniz ta içinde. Ben koltukta şekilden şekile girdim. Bittiğinde ise birden anlamsızca " ne kadar çok pastel renk kullanmışlar, ah yönetmenle zevklerimiz aynı.." dedim. İzlerken ki vicdani hissiyatımı oysa kaybetmemiştim. Ama kadınsı duygularla, kendimi bir dram sahnesinde, oyuncunun kıyafetini incelerken bulabiliyorum. Onun üstüne o giyilir mi? Hiç olmuş mu? Git çıkar! diye de çemkirebiliyorum.. Neyse, güzeldi film baştan aşağı güzel. Şimdi ise öyle bir ülkede yaşamadığım için derin minnet beslemekteyim.


7 yorum:

  1. ben de filmi izlediğimde renkler hakikaten nasıl da güzel demiştim. binaları, toprağı, gökyüzünü aynı rengin tonlarıymışçasına dikkatle incelemiştim. hey gidi.:)

    YanıtlaSil
  2. kahvenin seki makbuldür, ne kadar güzel tarif ettin, tekrar gittim geldim filme :) bir de ben filmin sonuna geldiğimde başını unuttum, sende de oldu mu?:) öyle filmleri çok seviyorum..

    YanıtlaSil
  3. bana da oldu :) hatta filmi izleyeli epeyce oldu bende, aklımda kalan renkler ve çokça da hüzün. ama hatırlıyorum, izlerken düşünüp durdum buralara yolum düşer mi bir gün diye, düşme ihtimali düşük, ola ki olursa, sanırım hıçkıra hıçkıra ağlarım dedimdi içimden.

    YanıtlaSil
  4. :) öyle bir yerin dünyada var olmasını istemiyorum bende.. belki bir sevdiceğinle çıkarsınız dünya turuna, filmdekine inat güzelliklerle, masumeyetlerle dolu yerelere:) benim neredeyse tek hayalim dünya turu..:)

    YanıtlaSil
  5. :) benim de en olmasını istediğim hayallerimdendir dünya turu, öncelikle "irlanda" sonra "peru" sonra ver elini balkanlar. sonra daha bir sürü :)
    tanımadığım insanlarla oturmak, iki çift kelam etmek istiyorum bilmediğim dillerde, belki birer cigara içmek:)
    bu hayat telaşesi içinde çok mu saçma tüm bunlar? insanlar bunu ima ediyorlar bana biliyor musun? e diyorlar, eline ne geçecek bunları yapınca? yahu mutlu olacağım, var mı ötesi? bambaşka bir ülkenin sabahında uyanacağım sevdiğim adamla, ya da okyanusun kokusunu içimize çekeceğiz. mutlu olacağız yahu?
    mutluluk hiç saçma olur mu, sen söyle?( bu arada nasıl dolmuşum ben öyle, ehe)

    YanıtlaSil
  6. oyy :) o insanlar sıradan, düz mantıkla yaşamaya alışmışlar bence.. Dediğin gibi var mı bambaşka bir şehirde, sana yabancı bir o kadar da yakın insanların arasında dolaşmaktan ötesi? Her ülkeden bir kişiyi yanıma getirseler, buyur tanış diye ne önemi kalır ki:D onu bile düşündüm baksana:) ben de ilk önce los'angelesa gitmek istiyorum, umarım gerçekleşir ikimizinki de :) bir gün yazarsın bana ben Rio'dayım diye, bende aa bende derim, kim bilir ah gerçek olsa:) şuan çok istedim :)

    YanıtlaSil
  7. :) ah ne güzel olurdu, ama olmaz değil? olur değil mi?
    oralarda bir tanju okan şarkısı patlatırız hem:)

    YanıtlaSil